UEFA-mentorok népszerűsítették a női labdarúgást Telkiben

2024. április. 30., 17:57   |    

UEFA-mentorok népszerűsítették a női labdarúgást Telkiben

Első alkalommal rendezték meg Telkiben az UEFA kezdeményezésére a női labdarúgást népszerűsítő kétnapos workshopot a magyar női labdarúgásban dolgozó szakemberek számára.

Az április 29-30. között megtartott interaktív workshop olyan tapasztalt UEFA-instruktorok mentorálásával zajlott, mint a korábban tíz évig a skót női válogatottat irányító Anna Signeul, az északír női utánpótlás-válogatottak szövetségi edzője, Gail Redmond és a walesi női korosztályos-válogatottak élén dolgozó Nicola Anderson. 

A workshopon a női labdarúgásban dolgozó szövetségi edzőkön, NB I-es edzőkön és akadémiák edzőin kívül Szarvas Alexandra női szövetségi kapitány, Dénes Dorka női szakágvezető, Fórián Zsolt edzőképzés-vezető és Sontra Tamás felnőttképzés-vezető is jelen volt. 

A program során az edzők olyan csoportos feladatokon vettek részt, amelyek során a női és a férfi futball közötti különbségeket, a női játékosok sajátosságait, valamint az akadémiai játékosok elit játékosokká történő fejlesztését vitatták meg. Végül a résztvevőknek lehetőségük nyílt az egymással megosztott tapasztalatokat a gyakorlatba is átültetni a Fehérvár FC női NB I-es csapatának tartott edzés keretén belül.

 


Címkék:

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS