Több mint 200-an végeztek az őszi edzőképzéseken

2024. március. 06., 15:33   |    

Több mint 200-an végeztek az őszi edzőképzéseken

Március 1-én Telkiben rendezték meg az MLSZ Edzőképzési Központ oklevélátadó ünnepségét, mely során az UEFA C, az UEFA Profi C, az MLSZ Goalkeeper C, illetve az MLSZ Futsal Alap tanfolyamon végzett hallgatók vehették át az oklevelüket.

Az UEFA C tanfolyamon 192 fő, az MLSZ Futsal Alap tanfolyamon 16 fő, az MLSZ Goalkeeper C tanfolyamon pedig 39 fő végzett. Az ünnepélyes átadón az edzőképzés instruktorai, Deli Balázs, Horváth Henrik, Zacsovics Tibor, illetve a futsalszakág vezetője, egyúttal a futsaledzőképzési tanfolyam vezetője, Turzó József adta át az okleveleket.

Az MLSZ Futsal Alap tanfolyam egyre nagyobb érdeklődés mellett zajlik, ezúttal többszörös túljelentkezéssel indult az edzőképzés. Az elméleti órákat az MLSZ székházában tartották meg, míg a gyakorlatok az NB I-es klubokban, az utánpótláscsapatok részvételével történtek. 

Az UEFA C képzésen kifejezetten az U6-U13 közötti korosztályra koncentrálunk. A tanfolyam során arra törekszünk, hogy az edzők minél több gyakorlatorientált foglalkozáson vegyenek részt. A módszertani tananyagon túl, fontosnak tartjuk a gyermekek biológiai, illetve pszichológiai jellemzőinek az ismertetését is. Egy oktatási nap úgy néz ki, hogy délelőtt elméleti órák vagy olyan gyakorlati foglalkozások vannak, amelyek során az edzők egymás között tudnak gyakorolni, délután pedig közvetlenül a gyerekeknek tartanak edzést. A képzésre érkező edzőknek általában kevesebb tapasztalatuk van, ezért kiemelten fontos, hogy már a tanfolyam során lehetőségük adódjon gyerekekkel foglalkozni. Az UEFA C képzés legfőbb célja megerősíteni az edzőkben a felelősségérzetet, valamint átadni azt a módszertant, amelyet a szövetség a leghatékonyabbnak tart - nyilatkozta Deli Balázs edzőképző instruktor.


Címkék:

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS