Nemzetközi élcsapatok szakemberei látogattak el a pro-licences edzőképzésre

2024. szeptember. 30., 20:10   |    

Nemzetközi élcsapatok szakemberei látogattak el a pro-licences edzőképzésre

A szeptember 24. és 26. között megtartott UEFA Pro-licences edzőképzési kurzus háromnapos turnusa során Lőw Zsolt, Dárdai Pál és Neil MacFarlane osztotta meg nemzetközi tapasztalatait prezentáció, illetve kerekasztal-beszélgetés keretében.

A szakemberek elsősorban a magyar labdarúgásban kiemelt jelentőséggel bíró problémákra, kihívásokra reflektáltak előadásuk során, illetve azokat a szakmai kérdésköröket járták körül, amelyek kifejezetten a Pro-licence edzőképzés hallgatóságát érdekelte. Az előadássorozatot Fórián Zsolt edzőképzés-vezető moderálta.

A keddi képzési napon a korábban a PSG, a Chelsea és az FC Bayern München másodedzőjeként tevékenykedő Lőw Zsolt számolt be nemzetközi tapasztalatairól. A szakember bemutatta edzői szempontból a klubok közti különbségeket, illetve saját példáján keresztül a fiatal játékosok beépítésének folyamatát. Továbbá kitért a sztárjátékosok kezelését érintő kérdéskörre is, hiszen edzői pályafutása során többek között olyan játékosokkal dolgozott együtt, mint Neymar da Silva Santos Júnior vagy Kylian Mbappé.



Szerdán az azelőtt magyar szövetségi kapitányként, illetve a Bundesliga 1-ben és 2-ben szereplő Hertha BSC vezetőedzőjeként dolgozó, Dárdai Pál, csütörtökön a Brentford második csapatának vezetőedzője, egyúttal az U19-es skót válogatott szövetségi edzője, Neil MacFarlane adott elő. Mivel Dárdai Pál pályafutása során a Hertha BSC utánpótlás-, illetve felnőttcsapatával is dolgozott együtt, ezért prezentációja során szintén kitért a fiatal játékosok felnőttcsapatba való beintegrálásával kapcsolatos kérdéskörre is. Utóbbi témakört transition coach-ként Neil MacFarlane is beépítette előadásába, bemutatva feladatkörét a Brentfordnál, hiszen a szakember kifejezetten a második csapatból az első csapatba való játékosok beépítésének folyamatát segíti.

 


A hírkategória további hírei

Sportigazgatóság
Nyilvános edzést tart a női A-válogatott Telkiben
Sportigazgatóság
Disney-varázs az MLSZ székházában

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS