Kézilabdás olimpikonok is segítették a női A-válogatott felkészülését

2024. május. 31., 17:18   |    

Kézilabdás olimpikonok is segítették a női A-válogatott felkészülését

Női A-válogatottunk Svájc elleni Eb-selejtezőire való felkészülését két meglepetésvendég élménybeszámolója színesítette az elutazást megelőző edzőtáborban: május 28-án Janurik Kinga és Bordás Réka olimpikon válogatott kézilabda-játékos látogatott el a lányokhoz.

A női A-válogatott játékosai példaképektől inspirálódhattak a május 27-től június 4-ig tartó összetartás második napján, ugyanis Janurik Kinga, illetve Bordás Réka válogatott kézilabda-játékosok osztották meg saját tapasztalataikat a 2024-es párizsi olimpiára való kijutásról.

A kézilabdások a program első felében a szövetségi kapitány, Szarvas Alexandra, valamint a stábtagok részvételével számoltak be sportkarrierük elmúlt időszakáról, majd néhány kulisszatitkot is elárultak saját felkészülésükről, de már csak a játékosok számára.

A B ligában szereplő válogatottunk az első két fordulóban egy pontot szerzett, az azeriek elleni hazai döntetlen után Törökországban 2-1-es vereséget szenvedett. A program segített a csoportfavorit Svájc elleni Eb-selejtezők harmadik és negyedik fordulója előtt álló női A-válogatott csapategységének megerősítésében, valamint a játékosok olyan sportikonok tapasztalataiból meríthettek inspirációt, akik rendszeres világverseny-résztvevők. 

A Svájc elleni Európa-bajnoki selejtezőkre május 31-én 20 órakor a bieli Tissot Arénában és június 4-én 17.30-kor a budapesti Új Hidegkuti Nándor Stadionban fog sor kerülni. 

- Azért is adott nagyon sokat nekünk ez a beszélgetés, mert a kézilabda-válogatott hatalmas sikereket ér el rendszeres Eb-, vb-résztvevőként, nem is beszélve az olimpiai kvalifikálásról – mesélte az mlsz.hu-nak Csiki Anna labdarúgó-válogatott.– Beszámoltak arról is, hogy milyen egy nagy tornára kijutni, majd azon szerepelni. Mindez azért aktuális, mert nemrég megverték a svédeket az olimpiai selejtezőn, és kijutottak a párizsi olimpiára. Ez nekünk is mutatja, hogy jó csapategységgel mi is képesek lehetünk bármire, amennyiben összerakjuk azt, ami hiányzik egyelőre a csapatból. A kulisszatitkokba is beavattak, amelyek szintén inspirálóan hatottak ránk, megtudtuk, hogy náluk milyen szokások vannak a válogatotton belül, például hogyan étkeznek, hogyan töltik a pihenőidejüket. Nagyon jó olyanokkal beszélgetni, akik sikeresek abban, amit csinálnak, és a női kézilabda már régóta sikersport Magyarországon, eredményes sportolók alkotják a válogatottat, és az ilyen embereknek szinte isszuk a szavait. Ők már olyan szinten vannak a saját sportágukban, amilyenre mi is el akarunk jutni a saját sportágunkban. Mindemellett közvetlenek voltak mindketten, ezáltal nagyon hasznos volt a beszélgetés, ráadásul azóta több változást is tapasztaltam a csapatunkon belül, úgy érzem, azóta nálunk is mindenki közvetlenebb a másikkal. Az elkövetkezendő két meccsen is egymásért fogunk játszani, és felszántjuk a pályát!


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS