Elindult a MOK Edzésmodul funkciója

2021. augusztus. 05., 10:11   |    

Elindult a MOK Edzésmodul funkciója

A személyes MOK profilon keresztül belépve érhető el az Edzésmodul, melynek két fő része a gyakorlattár és az edzéstervező funkció.

A gyakorlattár létrehozását több cél is vezérelte: segítséget nyújtani a napi munka megtervezésében, ajánlásokat, megerősítéseket adni a már sokat tapasztalt edzőknek és a pályájuk elején járó fiatal edzőkollágáknak. A gyakorlattár kategorizálva tartalmazza az edzésgyakorlatokat és a szűrők beállításával lehetőséget biztosít a szűkített keresésre a tervezett edzéscélok eléréséhez.

A játékosfejlesztést szolgáló gyakorlatokban az egyéni és összjáték játékrendszer nélküli gyakorlása a hangsúlyos, míg a csapatfejlesztést biztosító gyakorlatok már játékrendszerbe vannak ültetve. Minden edzésfeladathoz tartozik egy a korosztályra, területre és ezzel összefüggésben minimális és maximális létszámra vonatkozó ajánlás, figyelembe véve a korosztályos képzés alapjait.

Az ábrákon használt edzéseszközök fajtái, színei, méretei, darabszáma a helyesen végrehajtható feladat fontos részét képezik. A játékok oktató vagy terheléses jellegét az edzés célja határozza meg. A gyakorlatok csak egy felépített edzés egységeként érik el céljukat, ezért fontos, hogy milyen előkészítő, ráhangoló feladatokat alkalmaz az edző az edzés komplexitása érdekében. A fő kérdés mindig a cél, az eszközt biztosítja a gyakorlattár!

A személyes MOK profilon keresztül belépve érhető el az Edzésmodul, melynek két fő része a gyakorlattár és az edzéstervező funkció. A kategorizált gyakorlatok adatlapja tartalmazza a feladat rajzát, bemutató videóját, leírását, az alapelveket és a coaching pontokat, valamint ajánlásokat ad a variációkra és a területekre vonatkozóan. A gyakorlattár folyamatosan frissül, és mindig új tartalmakkal bővül. Az edzéstervező funkció segítségével a gyakorló edző edzésvázlatokat tud összeállítani a gyakorlattár tartalmát felhasználva, amit külön mappákba lehet rendszerezni, illetve nyomtatott formában a napi munkában hasznosítani.

Az Edzésmodul használatát egy kreditpontszerző webinár keretében mutatjuk be az edzőkollégák számára.

A gyakorlattárat és az edzéstervezőt a MOK felületre történő bejelentkezés után lehet használni.

Ha már van MOK profilod az edzőképzés szakirányra akkor itt tudsz bejelentkezni:

Bejelentkezés a MOK edzőképzés felületére »

Ha még nem regisztráltál a MOK Edzőképzés szakirányra akkor azt itt tudod megtenni:

Regisztráció a MOK edzőképzés felületére »


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS