Előrelépés a futsal szakágban – együttműködés a CoachFutsallal

2024. február. 29., 16:46   |    

Előrelépés a futsal szakágban – együttműködés a CoachFutsallal

A CoachFutsal nevű számítógépes szoftver egy adatelemző és statisztikakészítő program futsalcsapatok számára. Az elmúlt időszakban több válogatott és klubcsapat (pl.: a spanyol és az argentin válogatott, Barcelona, Benfica stb.) választotta ezt a szoftvert, és nemrégiben a Magyar Labdarúgó Szövetség futsalszakága is csatlakozott az egyre növekvő táborhoz.

A Sportigazgatóság elkötelezett amellett, hogy az adatok elemzése és a tudományos mérések során élen járjon, amivel a klubok számára is igyekszik pozitív példát mutatni. A futsalválogatottaknál a szakemberek már az elmúlt években is időszakos, valamint napi szintű méréseknek (InBody-mérések, CK-mérések, edzés- és mérkőzésteljesítmény mérések) vetik alá a játékosokat, ezt az elvet a futsalfejlesztési terv kidolgozása és ismertetése során is megerősítette a szövetség.

Most egy újabb mérföldkő érkezett el a futsalszakág életében, hiszen a szövetség a szakág javaslatára hosszú távú szerződés kötött a CoachFutsalt fejlesztő és üzemeltető céggel, amely nemcsak a válogatott számára biztosítja a szoftver elérhetőségét, hanem a 12 elsőosztályú csapat számára is, a klubok ráadásul ingyenesen vehetik igénybe a szolgáltatást.

– Ez egy óriási lehetőség mind a csapatok, mind a válogatott stábja számára, hiszen a program segítségével a szakemberek számszerűsítve, objektíven tudják értékelni, elemezni a csapat és a játékosok teljesítményét – mondta az mlsz.hu-nak Turzó József, a futsal szakág vezetője. – Ezeket az adatokat természetesen egymás közt is meg tudják osztani a szakemberek, ami tovább növeli a folyamatos kommunikációs csatornák számát a szövetség és a klubok között. A szakmai szempontok mellett a futsalszakág által meghatározott fejlesztési folyamatokat (fiatalok számának és korának meghatározása, külföldi játékosok számának korlátozása stb.) is tudjuk követni, hiszen a fiatal játékpercek, a magyar játékpercek innentől kezdve objektíven követhetők lesznek, ezáltal hiteles visszajelzést nyújtanak mind a klubok, mind a szakág számára.

A program használatához a fejlesztő (Fabrice Gacougnolle) személyes jelenlétével tartottak online továbbképzési napot a 12 felhasználó csapat számára. Ezzel a továbbképzési nappal nemcsak a programot biztosítja a szakág az egyesületek felé, hanem segítséget nyújtott a szoftver által nyújtott szolgáltatások, valamint az adatelemzés elsajátításában is.

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Kategória 1.
Kialakult a perspektív válogatottak szűk kerete
Kategória 1.
Pályán az U16-os és az U18-as válogatott
Kategória 1.
120 fiatal tehetség mutathatta meg tudását Telkiben
Kategória 1.
Az UEFA Elite Youth A végzőseit avatták Telkiben

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS