Az UEFA Elite Youth A végzőseit avatták Telkiben

2024. április. 12., 19:07   |    

Az UEFA Elite Youth A végzőseit avatták Telkiben

Diplomaátadó ünnepséget tartottak április 12-én Telkiben, az MLSZ edzőközpontjában: tizenhat frissen végzett szakember vette át az UEFA Elite Youth A képzésen szerzett oklevelét.

Az UEFA legmagasabb utánpótlás szakirányú képzése a hallgatókat utánpótlásedzői, illetve szakmai vezetői kompetenciákkal ruházza fel.

A tanfolyamon többek között akadémiák, illetve tehetségközpontok vezetőedzői, szekcióvezetői,  illetve szakmai vezetői vettek részt. A 2022 őszén felvételt nyert szakemberek decemberben kezdték el a tízszer kétnapos blokkokból álló kurzust (mely többek között klublátogatással, mikrocsoportos gyakorlati edzésvezetéssel is kiegészült). A közel másfél éves tanfolyam 2024 februárjában saját klubkörnyezetben rendezett gyakorlati vizsgával ért véget. 

A képzés során a szakemberek egyéni tanulmányi utakon is részt vettek olyan neves külföldi klubokban mint az FC Barcelona, a West Bromwich Albion FC vagy az SK Rapid Wien. Az elméleti órákon többek között Gera Zoltán, a Vasas SC vezetőedzője, illetve Beregi István az A-válogatott videóelemzője is megosztotta tapasztalatait.

Az ünnepségen a friss diplomásokat dr. Barczi Róbert, az MLSZ sportigazgatója és Fórián Zsolt edzőképzés-vezető köszöntötte.

- Az UEFA Elite Youth A tanfolyam során egyrészről az U16 és U19 közötti korosztályok vezetőedzői kompetenciáival, másrészről az utánpótlás szakmai vezető feladatköreivel foglalkoztunk. A friss diplomásokat az oklevél feljogosítja arra, hogy az utánpótlás területén bármilyen edzői, illetve szakmai vezetői feladatokat lássanak el. Az MLSZ számára a tanfolyam kiemelt jelentőséggel bír, hiszen egy szakmai vezető meghatározó szerepet lát el a klub szakmai munkájában. Fontosnak tartottuk úgy átadni a leglényegesebb információkat, hogy azokat a hallgatók képesek legyenek átültetni a saját klubjukba. A képzés abszolút interaktív jellegű volt, a hallgatók elméleti tudásanyagának bővítése mellett nagy mértékben hagyatkoztunk az egyéni szakmai tapasztalataikra is. Nagyon pozitív tapasztalásokkal zártuk a tanfolyamot, úgy gondolom, hogy rendkívül jó közeg alakult ki, a hallgatók nem vetélytársként, hanem partnerként viszonyultak egymáshoz. Az edzőképzésnek nagy szerepe van abban, hogy meglegyen a folyamatos fejlődés a magyar labdarúgásban, de azt is nagyon fontosnak tartjuk, hogy az aktuális szakmai vezető a klub érdekei mentén képes legyen továbbfejleszteni az egyesületben történő edzői munkát – nyilatkozta Fórián Zsolt edzőképzés-vezető.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS