Az ország legjobb U14-esei mutatták meg tudásukat Telkiben

2024. június. 08., 21:08   |    

Az ország legjobb U14-esei mutatták meg tudásukat Telkiben

Június 4-5-én rendezték meg az U14-es országos kiválasztót a Telki Edzőközpontban a korosztály legjobbjainak részvételével.

A kétnapos rendezvényen több mint 70 játékos vett részt, többségük az akadémiai képzésben vesz részt, néhányan a tehetségközpontokból érkeztek. Mivel a program célja a következő szezon U15-ös válogatottjának összeállítása, valamint az U15-ös perspektív válogatott keretének létrehozása, olyan játékosok is meghívást kaptak, akik a kortársaikhoz képest még fizikálisan el vannak maradva, ellenben tehetségük alapján ott a helyük a legjobbak között.

A kiválasztó esemény során a játékosok 2x40 perces mérkőzéseken mutathatták meg tudásukat a szövetségi edzőknek, többek között Szalai Lászlónak, az U15-ös válogatott szövetségi edzőjének. 

– Ez az esemény a kiválasztási folyamat utolsó előtti állomása volt. A program két szálon futott, az egyik a tehetségközpontok játékosállományainak szelekciója volt, amelyet a tehetségközpontok szakmai vezetői végeztek. A programon résztvevő játékosok másik felét pedig az akadémiák ajánlották, illetve a kollégáimmal jártuk az U14-es bajnokságot, hogy az ottani tehetséges játékosokat megtaláljuk és meghívjuk a kiválasztóra. Ezek a gyerekek kiegészültek azokkal a játékosokkal, akik későn érők, kisebb termetűek, s akik az ősszel induló future programban kaphatnak szerepet. A fizikálisan még lemaradással rendelkező, de tehetségükben kiemelkedő játékosokat azért hívtam meg az eseményre, hogy őket is láthassák a szövetség szakemberei, hiszen ezen a területen is sok tehetségünk van, és nagyon fontosnak tartom, hogy az aktuális fizikális fejlettségi szintjükből származó pillanatnyi hátrányuk miatt ne hagyják abba idejekorán a futballt. Biztos vagyok benne, hogy közülük jó néhányan később – amikor az érési folyamatban utolérik kortársaikat – átilleszthetők lesznek a korosztályos válogatott keretébe, és értékei lehetnek a magyar futballnak. Így elképzelésem szerint az augusztusban induló új szezonban az U15-ös válogatottba a jelen pillanatban legversenyképesebb játékosokat, az ezzel párhuzamosan működtetett perspektív válogatottba pedig azokat a tehetséges játékosokat fogjuk meghívni, akik az említett későn érők közé tartoznak - nyilatkozta Szalai László.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS