Angliába és Dániába utaznak szakembereink tapasztalatokat gyűjteni

2024. szeptember. 27., 08:04   |    

Angliába és Dániába utaznak szakembereink tapasztalatokat gyűjteni

Az MLSZ kezdeményezésére egy FIFA-projekt keretében Angliába és Dániába utaznak az akadémiák, a Nemzeti Sportügynökség (NSÜ) és a Magyar Labdarúgó Szövetség szakemberei, hogy a tehetségkiválasztás, a versenyeztetés és a női labdarúgás témakörében tapasztalatot szerezzenek a labdarúgásban élen járó nemzetektől.

A tanulmányi utakra szeptemberben, illetve októberben kerül sor. A dániai úton a tehetségkiválasztás, az angliai úton a versenyrendszer és a női labdarúgás témaköre lesz napirenden. A női labdarúgásra fókuszáló tanulmányi útra a szövetség delegált szakembereket: a női szövetségi kapitányt, Szarvas Alexandrát, a női U17-es válogatott szövetségi edzőjét, Gajdóczi Tibort, a női U19-es válogatott szövetségi edzőjét, Rácz Zsófiát, a női szakágvezetőt, Dénes Dorkát és a program koordinátorát, Kósza Lillát. A program zárórészeként a kiutazó szakemberek beszámolót tartanak az újonnan szerzett tapasztalataikról, annak érdekében, hogy azokat hosszú távon be tudják építeni a magyar labdarúgás közegébe.

A FIFA és a nemzeti szövetségek közös programja keretében a tehetséges játékosok kiválasztásáról és fejlesztéséről lesz elsősorban szó – mondta Gáncsos András, a Grassroots-osztály vezetője és a program felelőse az mlsz.hu-nak. – A FIFA-mentorunkkal, Richard Alexander Allennel együtt megvizsgáltuk az MLSZ stratégiáját és céljait, és kiválasztottuk azokat a területeket, amelyek a leginkább tudnák támogatni a tehetségmenedzselést illető célkitűzéseinket, így jelentkeztünk a FIFA Talent Development Scheme programra. A tanulmányi utak célja, hogy a tehetségek nevelésében legnagyobb szerepet vállaló akadémiák, az NSÜ-vel és a szövetséggel együtt, az itthoni rendszerünkbe átemelhető és annak fejlesztését szolgáló információkkal gazdagodjanak. 

 

  


A hírkategória további hírei

Sportigazgatóság
Nyilvános edzést tart a női A-válogatott Telkiben
Sportigazgatóság
Disney-varázs az MLSZ székházában

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS